anonieme sjaal


anonieme sjaal 1.0

Betekenis

gebreide of gehaakte sjaal die wordt achtergelaten op een openbare plek, bedoeld voor minderbedeelden die het koud hebben
Linda Scheijgrond is de Nederlandse initiatiefnemer van deze actie en de Facebookgroep 'De Anonieme Sjaal' heeft al vele likes. Ook op Twitter is er veel over de hype getwitterd met de hashtag #deanoniemesjaal. De rage kwam overwaaien uit Canada, waar een groep mensen sjaals en mutsen in bomen hingen voor minderbedeelden.

Gebreide of gehaakte sjaal die wordt achtergelaten op een openbare plek, bedoeld voor iemand die het koud heeft. Linda Scheijgrond is in Nederland de initiatiefnemer van deze actie en de Facebookgroep 'De Anonieme Sjaal' heeft al vele likes. Ook op Twitter wordt er veel over de hype getwitterd met de hashtag #deanoniemesjaal. De rage is komen overwaaien uit Canada, waar een groep mensen sjaals en mutsen in bomen hangt voor minderbedeelden.

Een anonieme sjaal…

is een sjaal; is een kledingstuk

  • [Attribuut] wordt meestal achtergelaten met een briefje
  • [Functie] wordt achtergelaten uit liefdadigheid
  • [Plaats] wordt achtergelaten op een openbare plaats
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor iemand die het koud heeft

Over het woord

Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2015
Bedenker De anonieme sjaal is een initiatief dat is bedacht door Linda Scheijgrond.
Samenhangende woorden (betekenis) frietje sociaal; plukjas; uitgestelde koffie; voedselbank
Type verbinding

Het woord in gebruik

Hyperoniem sjaal

Dat we nog nooit hadden gehoord van De Anonieme Sjaal is op zich niet heel raar: pas op 19 januari [...] liet Linda Scheijgrond de eerste anonieme sjaal in Nederland achter, in een supermarkt in Renkum. Niet lang daarna maakte Hart van Nederland er een filmpje over, maakte Linda een speciale Facebook-pagina aan en worden er plots door heel Nederland sjaals achtergelaten én gevonden. De Facebook-pagina heeft inmiddels meer dan 5000 (!) leden.

http://dehaakbrigade.blogspot.nl/2015/01/gevonden-anonieme-sjaal.html,

Bij de anonieme sjaal laat je een cadeautje achter voor iemand die je niet kent, je legt het gewoon ergens neer en de eerlijke vinder mag het houden, je doet er natuurlijk een duidelijk briefje op waarop dat uitgelegd staat!

https://yoo.rs/bijlenie/blog/nog-eens-een-sjaal-gemaakt-1516528974.html,

Tijd neologisme